EPISODE 4 - DAY 4 - MASAK KAT RUMAH AIRBNB & REVIEW DIAPER.

EPISODE 4 - DAY 4 - MASAK KAT RUMAH AIRBNB & REVIEW DIAPER.
18may17 - 11am - DAY 4/77
.
1) Sebab terlampau penat dengan long journey semalam (LONDON - MADRID - CORDOBA (more than 14 hours)), so today @FemesFamili rehat sahaja di AirBnB, lagipun kaki bengkak sebab pressure angkat 4 bagpack, stroller & dukung melor.
.
2) 11am, Keluar jalan2 di bawah AirBnb, Alhamdulillah kedai bahan mentah Muslim bawah rumah je.
.
3) pergi ke pasaraya local, DIA% supermercado (supermarket), beli pasta, garlic, frozen salmon, chocolate, cookies, cereal bar & juice.
.
4) Jalan-jalan di pasar segar, beli buah-buahan sikit, kdg2 sebab malas nak cakap "i cannot speak spanish, can you speak english?" so selalunya buat2 ala ala org bisu, tunjuk tekak pastu buat hand signal 'no voice', haha terus dapat murah n harga local(harga sebenar).
.
5) otw balik Airbnb, sesat pulak, sebab tak bawa hp, hidup bergantung dengan MAPS.ME.
.

6) 3pm, Masak late lunch, masak simple olio salmon & Melor makan produk bayi dari @ByCikNuie & cereal bar sahaja.
.
7) kos bahan mentah kat sini agak murah juga berbanding dengan Paris.so sesiapa sebelum nak pergi France kalau dari Spain, di galakan beli bahan mentah di Spain dahulu.
.
8) Lepak & terbongkang di rumah sahaja, lagipun badan Yus & Melora tak berapa sihat.
.
9) Duduk rumah & blogging sikit2, saya share artikel dia --> https://bit.ly/2Hy3mZn
.
10) REVIEW DIAPER YANG BELI DI PASARAYA DIA%  DI CORDOBA
a) Murah gila €4.00 dapat 20 pasang. Maknanya satu €0.20 sahaja, kalau convert 80 sen sahaja.
b) Kualiti, so so la, macam kualiti diaper bajet di Malaysia.
c) Alhamdulillah Melor takde apa apa allergic n ok je pakai diaper murah.
d) Bayangkan kalau diaper di Malaysia RM4 je ada 20 pasang, bukankah sudah dapat mengurangkan masalah keguguran rambut oleh sang ayah, lol.
.
11) Sembang2 santai dengan owner AirBnb.
 EH! dah ada akaun AirBNB ke belum?, kalau belum! meh sini saya nak bagi credit percuma bernilai RM45-RM165 untuk percutian pertama anda. CLICK SINI --> https://bit.ly/2TrGLnL  
.
12) Rehat secukupnya untuk jalan2 wholeday esok di Cordoba, See you Next episode...
.
.
*RM45-RM165 PERCUMA untuk percutian AirBnb pertama anda - https://bit.ly/2TrGLnL
.
*Travel secara bijak dan dapatkan cashback: http://bit.ly/femesSHOPBACK
.
*Booking hotel tanpa perlu bayaran pendahuluan: http://bit.ly/femesBOOKING
.
FEMES FAMILI TAKES EUROPE (77 DAYS)
13 May - 29 July 2017
www.femesfamili.com
.
Facebook & Youtube : FEMES FAMILI 
Instagram & Twitter : @FemesFamili

No comments:

Post a comment

INSTAGRAM FEED

@femesfamili