SUMPAH SEDAP, TU JE NAK CAKAP. . ni sedap yang NEXT LEVEL punya rasa. Bayangkanlah kenal dari foodpanda je, tapi sanggup google & waze datang kesini. GIGIH! SEBOLEH-BOLEH NAK BREAKFAST KAT SINI. Kalau dah dalam mood 'order thru foodpanda' tu mesti la mood sedang bermalas-malasan, baring atas tilam, belum mandi, sambil order & tunggu makanan sampai je kan.? tapi kalau dah sanggup start kereta & waze ke 'restoran singgahrasa pantai timur' tu maknanya apa..? . al kisahnya macamni, satu hari wife order nasi kerabu & daging for breakfast kat foodpanda. Sebelum ni wife pernah order & dia cakap sedap gila. Aku pun macam skeptikal la "eleeeh sedap biasa-biasa je ni" , tapi bila ke'NGAP'an pertama aku tu...NGGGAAAAPPPPPP......tercetuslah beribu letusan & letupan segala jenis rasa dalam mulut aku ni, ada manis, masam, pedas, lemak2 santan, rasa kari pantai timur. YA ALLAH!!!!!!!!!!!!!! SUMPAH SEDAP GILERZ, nikmat apa lagi yang kau dustakan. . aku taknak cakap banyak sebab nampak macam ala 'paid review' kalau aku puji melambung-lambung, tapi kalau ia boleh di ungkapkan dengan kata-kata, hanyalah 'SEDAP GILA' & aku rindu masakan sedap & enak macamni. i love goodfood. #thatsall . . btw kedai ni dekat pandan indah, rasanya dekat steven corner lama. boleh waze - restoran singgahrasa pantai timur , buka time breakfast sampai petang je. Kalau less than 5km berbaloi la datang sini, tapi kalau dari PJ semata-mata nak dtg cuba....hmmmmmmmm terpulanglah. . ooh kalau dah alang2 kat pandan indah tu, bolehlah singgah kedai saya juga @rotijohnbelahtengah (malam je), saya pun jual real food juga. Mat salleh makan beef american saya pun dia cakap "OMG THIS IS REAL FOOD MANNN!!!!' . Facebook & Youtube - Femes Famili . Instagram - @FemesFamili .

No comments:

Post a comment

INSTAGRAM FEED

@femesfamili